miercuri, 18 iunie 2008

Bush consideră căsătoria o uniune între un bărbat şi o femeie, în pofida deciziei din California



Preşedintele american George W. Bush continuă să considere căsătoria o uniune exclusiv între un bărbat şi o femeie şi rămâne favorabil unui amendament la Constituţie care să interzică astfel căsătoriile între persoane de acelaşi sex, a anunţat marţi Casa Albă, relatează AFP.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Tony Fratto, a declarat însă că Bush nu intenţionează să militeze pentru un asemenea amendament. Zeci de cupluri homosexuale care vor să se căsătorească au invadat birourile stării civile din California, la o zi de la intrarea în vigoare a legislaţiei care autorizează uniunile homosexualilor în acest stat. Bush nu mai are decât şapte luni până când va pleca de la Casa Albă, iar adoptarea unui astfel de amendament a eşuat deja în Congres. "Cunoaşteţi poziţia preşedintelui cu privire la acest subiect, căsătoria există numai între un bărbat şi o femeie", a spus Fratto.

Poziţia lui Bush nu s-a schimbat nici cu privire la necesitatea unui amendament adus Constituţiei, a spus Fratto. Bush a cerut un asemenea amendament în februarie 2004, la câteva săptămâni după ce justiţia din Massachusetts a autorizat căsătoriile între homosexuali. Însă, întrebat cu privire la eventualitatea ca Bush să relanseze eforturile pentru un astfel de amendament, Fratto a spus că este "o chestiune de care se ocupă statul" California. Ei vor organiza un referendum (...) şi vom vedea ce se întâmplă", a subliniat el

Niciun comentariu: